neden herkes zengin olamıyor?
29 Mart 2008 - performansiBir anket hazırlayıp soru sormak için hemen sokağa fırlayın. Pat diye soracağımız sorumuz şu; “Zengin olmayı istiyor musunuz?” . Bazıları tereddütte kalsa da %99′un “Evet” diyeceğinden eminim. Şimdi bu soruyu kendinize sorunuz gerçekten zengin olmayı hiç düşünüyor musunuz? Bu soruya dürüstçe cevap veriniz ve gerçekten de aslında zengin olmayı hiç düşünmediğinizi anlarsınız. İnsanlar aslında zengin olmayı istememektedir. Şunu söylemekte fayda buluyorum zengin olmak demek harcanmayan paraya sahip olmak değil istediklerini alabilme gücüne sahip olmaktır. Yani alım gücü yüksek ve borcu olmayandır. Şimdi aklınıza neden zengin olmadığınıza dair bir liste yazacağımız geliyorsa yanılıyorsunuz çünkü zengin olmak için binlerce yol var oysa kimse görmek istemediği için bir listenin de pek faydası olacağına inanmıyorum. Şimdi para kazanma felsefesinin ilk adımı olan “Düşünmek” hakkında bir fırsat sunuyorum. Aşağıdaki fıkrayı iyice okuyun sonra verdiğim tabloyu iyice inceleyin eğer cevabı bulursanız ve uygularsanız zengin olmanın ilk adımını atmışsınızdır.
İskoc baba çok cimridir. Oğlu da ona çekmiştir. Bir gün çocuk gezmeye gider ve akşam eve döner dönmez babasına yaklaşır; “Gelirken ne yaptım biliyor musun baba, otobüse bineceğime arkasından koştum, böylece bir sterlin kar ettim, iyi mi?” “Neresi iyi bunun?” diye babası homurdanır. “Otobüs yerine bir taksinin peşinde koşsaydın on sterlin kar ederdin!”
Hiç konuşmayacağım dedim kendime ama bir ipucu vermeden de edemedim kendimi. Eğer etkili tasarruf yapmayı ve bunu devamlı yapmayı öğrenirseniz zengin olabilirsiniz. (Etkili tasarruf için soyut matematik birebirdir) . Şimdi formüle geçelim;
Kazanç => Harcama => Gider ve Borç
Tasarruf=> Yatırım
Bu yazının hazırlanması parasalzeka‘dan esinlenmiştir.
İlgili yazılar:
Etiketler : ekonomi, kisisel gelisim, para, zengin
Kategori: kendini gelistirme teknikleri Yorumlara Abone ol: RSS 2.0
Yazıyı hızlı paylaş linki :


30 Mart 2008, 09:09 tarihinde
Güzel bir konuya değinmişsiniz,tebrik ederim.
Zengin olmanın birinci koşulu dediğiniz gibi tasarruflu olmayı bilmektir ama tasarrufunda ucunu kaçırmamak gerekir.
Tasarruf cimrilikle karıştırılmamalıdır ki çoğu insanımız ikisini birbirine karıştırıyor.
Tasarruflu olmak parayı boşa harcamamktır,elindekini bilip ona göre hareket etmektir.
30 Mart 2008, 12:59 tarihinde
Tasarruf etmek ile cimrilik malesef birbirine karıştırılıyor ondan dolayı ben de fıkrayı anlattım. Formülde de tasarrufu yatırım olarak yazdım yani parayı bir kenara koymak değil değerlendirmek önemli. Kazanç azalırken tasarruf(yatrım yaptığımız para) artıyor.